Welkom op de site van:  Vzw Vastelaovend aan de Maaskant
VzW Vastelaovend aan de Maaskant
Pastoor Houbenplein 14
3620 Lanaken

info@vastelaovend-maaskant.com

rekening: BE04 7353 5614 9531
Klik hier voor het
Maaslands Volkslied
De voorstelling van de Cd kreeg een heel ander concept. Er werd niet meer gestreden om het mooiste kostuum en de mooiste presentatie.  Alle deelnemende artiesten konden gewoon hun nieuwste nummer en nog enkele andere nummers indien gewenst, komen voorstellen in het Cultuurcafé in Lanaken. Er waren geen prijzen meer aan verbonden. Ook de voorwaarden tot deelname werden versoepeld.
De voorstelling van Cd 2018 was er direct raak en werd een groot succes.
 
Na de stop in 2016-2017 en de laatste CD N° 25 "Vastelaovend aan de Maaskant" stelde het bestuur vast dat er niets meer bewoog met betrekking tot liedjes van- en over het Maaslands karnavalgebeuren. Een nieuw concept werd bedacht  en alzo werd een nieuwe generatie van CD's geboren. 
De CD "Maasland Alaaf " (gevolgd door het jaartal) werd geboren
Het publiek wist in elk geval deze nieuwe aanpak te appreciëren.
EEN NIEUWE START
Samen gaan wij voor een uniek exemplaar van Limburgse karnaval in het Maaslandse dialect
De deelnemers Maasland Alaaf
Klik op het logo
Ook onze vereniging heeft te lijden gehad onder het Coronavirus. wegens het verbod om buiten te komen of in groepen samen te komen was het opnemen van een nieuwe CD helaas een verloren zaak. Bijgevolg is er geen CD Maasland Alaaf 2021
Na de Coronaperiode was het weer mogelijk om samen te komen en dus ook in groep in de opnamestudio te duiken om een liedje op te nemen. Het was allemaal weer onwennig en de opsluiting van bijna twee jaar heeft veel stuk gemaakt in het verenigingsleven. Vastelaovend aan de Maaskant heeft opnieuw getracht om weer een mooi Karnaval CD op d markt te brengen.
Inmiddels zijn we al aan de vijfde CD in de serie van 'Maasland Alaaf'. Bij het samenstellen van deze CD hebben we weer beroep gedaan op verschillende artiesten. Dat de 'Knaldrang' groot was nog steeds ten gevolge van de Coronabeperking die eerder waren heeft onze vereniging voor het eerst sinds jaren  vijf artiesten moeten weigeren omdat de CD reeds volledig bezet was met 20 deelnemers
Met deze zesde CD in de serie hebben we weer een schot in de roos. De Coronaperikelen zijn verdwenen en iedereen is weer vol enthousiast om deel te nemen. Opnieuw een preachtige CD met 20 nummers. Voor het eerst is deze uitgave ook verkrijgbaar op een USB Stick.  De publieks voorstelling gebeurde op 14 januari 2024 in een overvol Cultuurcafé in Lanaken.