Welkom op de site van:  Vzw Vastelaovend aan de Maaskant
VzW Vastelaovend aan de Maaskant
Pastoor Houbenplein 14
3620 Lanaken

info@vastelaovend-maaskant.com

rekening: BE04 7353 5614 9531
Klik hier voor het
Maaslands Volkslied
Het ontstaan van "vzw Vastelaovend aan de Maaskant
Sedert onheuglijke tijd is "Vastelaovend" een begrip in heel de Maasregio van zowel Belgisch als Nederlands Limburg.  Door diverse carnavalsverenigingen en artiesten werd met veel inzet de ene na de andere carnavalschlager opgenomen. De iets meer gegoeden of gesponsorden deden dit op een vinyl plaat, anderen deden dit op een cassettebandje. Minimum twee platenspelers, twee cassettedecks een versterker en een mengpaneel waren de vaste standaardwaarden van een DJ.
In de jaren70' jaren was Bertie Moors als gitarist actief in de populaire band "The Snakes" uit Lanaken. Met het uitvallen van zijn wilde haren toen hij het wat rustiger aan ging doen is hij als hobby gestart met een eigen opnamestudio in de kelder van zijn woning. Toen nog zeer primitief maar wel doeltreffend. In dit klein hokje, nu nog te bewonderen in de zitplaats bij zijn studio, werden de eerste opnames gedaan van cassettebandjes en nadien ook van Cdís.  Momenteel beschikt Bertie over een professionele studio (BM Studio)
Onder impulsen van Bertie MOORS samen met Patrick VERMEEREN en Marcel HENDRIX (+) werd het idee opgevat om al deze "einzelgšnger" te groeperen en een verzamel-cd te maken. Later heeft dan Ivo SMEETS de rangen vervoegd en kort nadien ook Dirk WELKENHUYZEN en Bernadette VENKEN.  Met deze groep werd de Vzw "Vastelaovend aan de Maaskant" gesticht.  Het idee werd opgevat om de verzamel Cd voor te stellen tijdens een showavond aan het grote publiek. De deelnemende artiesten zouden zelf hun eigen liedje komen brengen op het podium. Door deze manier van werken zouden de diverse artiesten en groepen gemakkelijker hun weg vinden naar het publiek en voor de liefhebbers kon tegen een zeer kleine prijs een mooi product van eigen bodem aangeboden worden.  Intussen is het bestuur een weinig gewijzigd.

De Vzw kan ook terugblikken op drie Cdís opgenomen ten voordele van het goede doel waarover u elders op deze site meer kunt lezen.

Samen gaan wij voor een uniek exemplaar van Limburgse karnaval in het Maaslandse dialect